ua en ru

США: РФ і Китай прагнуть збільшити вплив в Східній Європі і Південно-Китайському морі

США: РФ і Китай прагнуть збільшити вплив в Східній Європі і Південно-Китайському морі Фото: глава Командування військово-повітряних операцій Збройних сил США генерал Герберт Карлайл

Америці потрібно продовжувати на законних підставах користуватися міжнародним повітряним простором та міжнародними водами

У США занепокоєні діями військової авіації Росії і Китаю щодо американських літаків і кораблів. Про це розповів голова Командування військово-повітряних операцій Збройних сил США генерал Герберт Карлайл, повідомляє USA Today.

"У нас викликає занепокоєння Росія, яка відроджується, і дуже, дуже агресивний Китай", - сказав Карлайл.

Голова Командування військово-повітряних операцій Збройних сил США зазначив, що Росія прагне збільшити свій вплив у Східній Європі, а Китай - в Південно-Китайському морі, де триває суперечка між країнами Тихокеанского регіону через низку островів.


"Вони хочуть, щоб нас там не було. І тоді ці міжнародні простори будуть контролюватися тільки ними, але я вважаю, що ми не можемо цього допустити", - сказав Карлайл.

Також, вважає він, США потрібно продовжувати на законних підставах користуватися міжнародним повітряним простором та міжнародними водами.

Нагадаємо, британські ВПС перехопили 5 російських винищувачів поблизу Естонії.