ua en ru

У США рекомендують відкликати 465 тисяч кардіостимуляторів через кібератаки

У США рекомендують відкликати 465 тисяч кардіостимуляторів через кібератаки Фото: кібератака

Існує підвищений ризик кібератак, які можуть вплинути на роботу кардіостимуляторів

У США Управління по санітарному нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) рекомендувало відкликати 465 тисяч кардіостимуляторів для оновлення прошивки через загрозу кібератак. Про це сказано в повідомленні, опублікованому на сайті управління.

Зокрема, під відкликання потрапили кілька видів кардіостимуляторів, вироблених компанією Abbott's (колишньої St. Jude Medical).

"Оскільки медичні пристрої все більше використовують доступ в інтернет, існує підвищений ризик кібератак, які можуть вплинути на роботу кардіостимуляторів і порушити їх експлуатацію", - заявили в FDA.

При цьому зазначено, що в даний момент жоден з 465 тисяч кардіостимуляторів не піддавався кібератаці. Для тих, хто вже користується кардіостимулятором Abbott's, компанія випустила спеціальне оновлення, яке захистить пацієнтів від можливої ​​кібератаки. В управлінні також поінформували, що після установки оновлення будь-який пристрій, який спробує зв'язатися з імплантованим кардіостимулятором, повинен буде запросити дозвіл на це. Оновлення пройде дистанційно, без вилучення та перевстановлення медичного пристрою.

Нагадаємо, в липні повідомлялося, що державний секретар Рекс Тіллерсон закриває офіс, який координує кібер-проблеми з іншими країнами.