ua en ru

Держдеп США закриває офіс з кібербезпеки, - Bloomberg

Держдеп США закриває офіс з кібербезпеки, - Bloomberg Фото: Рекс Тіллерсон (president.gov.ua)

Рішення було прийнято в рамках програми держсекретаря Рекса Тіллерсона по реорганізації зовнішньополітичного відомства

Державний секретар Рекс Тіллерсон закриває офіс, який координує кібер-проблеми з іншими країнами. Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на два джерела.

Як зазначається, відділ перейде до складу бюро з економічних і ділових зв'язків.

Джерела видання пояснили, що держсекретар США Рекс Тіллерсон прийняв рішення про закриття відокремленого структурного підрозділу з кібербезпеки в зв'язку зі своєю програмою реорганізації зовнішньополітичного відомства. Таким чином Тіллерсон планує скоротити штат і знизити витрати майже на третину.

Ще в травні цього року президент США Дональд Трамп підписав розпорядження, яким посилюється кібербезпека уряду і захищається критична інфраструктура країни від кібератак.

Новий указ спрямований, в першу чергу, на поліпшення безпеки мережі агентств уряду США, з яких в останні роки хакери викрали мільйони особистих записів і інших форм конфіденційних даних.

Крім цього, розпорядження направлено на те, що поліпшити захист критичної інфраструктури, такої як енергетична мережа та фінансовий сектор, пошкодження якої може становити загрозу національній безпеці або економіці країни.

Також в указі викладаються цілі по розробці більш переконливої стратегії кібер-стримування, частково шляхом налагодження тісної співпраці з союзниками США в кіберпросторі.

Нагадаємо, адміністрація Трампа обмежила використання ПЗ "Лабораторії Касперського" в уряді.