ua en ru

У США дозволили продавати біткоін на біржах

У США дозволили продавати біткоін на біржах Фото: біткоін (pexels.com)

Офіційно перші торги на Чиказькій біржі стартують 18 грудня 2017 року

У Сполучених Штатах Америки (США) дві біржі отримали дозвіл комісії з торгівлі товарними ф'ючерсами, що дає право розпочати торгівлю криптовалютою біткоін, передає Bloomberg.

Контракти отримали група Чиказької товарної біржі (CME Group Inc) і Cboe Global Markets Inc., котра керує Чиказькою біржею опціонів (Chicago Board Options Exchange, CBOE). Офіційно перші торги на Чиказькій біржі стартують 18 грудня 2017 року. Що ж до Cboe Global Markets Inc., то офіційної дати запуску торгів тут поки не повідомляють.

"Запуск ф'ючерсів фактично оздоровить ринок. Це створить цінову рівновагу на ринку", - прокоментував рішення комісії президент CBOE Кріс Конкеннон.

Також додав, що сподівається на удосконалення законодавчої бази, яка дозволить регулювати подібні фінансові операції. Поки ж за торгами стежитиме комісія з торгівлі товарними ф'ючерсами.

Нагадаємо, в середу, 29 листопада, криптовалюта Bitcoin знизилася більш як на 2 тисячі доларів протягом декількох годин. Це одна із самих різких змін вартості криптовалюти. Так, у середу Bitcoin впав нижче 9 тисячі доларів, а до того вартість однієї монети становила понад 11 тис. доларів.