ua en ru

У США розірвався трубопровід: розлив дизельного палива призвів до загибелі тварин

У США розірвався трубопровід: розлив дизельного палива призвів до загибелі тварин Фото: у США розлив дизельного палива стався через розрив трубопроводу (GettyImages)

У США недалеко від Нового Орлеана розірвався корродований трубопровід. Це призвело до розливу понад 1,1 мільйона літрів дизельного палива.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Associated Press.

За словами державних і місцевих чиновників, більша частина палива злилася в два штучних ставка, званих "кар'єрами". Це призвело до загибелі риб, птахів та інших тварин.

"В результаті розливу загинуло 2300 риб і понад 100 інших тварин, у тому числі 39 змій, 32 птахи, кілька вугрів і блакитний краб", - повідомили в Департаменті дикої природи і рибальства Луїзіани.

Також зазначається, що близько 130 тварин - 72 алігатори, 23 птахи, 20 змій і 12 черепах - були відловлені для реабілітації.

Відзначається, що розірвався трубопроводу 42 роки. У 2020 році перевірка трубопровід Meraux Pipeli виявив зовнішню корозію вздовж 7-метрової ділянки труби в тому ж місці, де стався розлив.

Але ремонт був відкладений, і лінія продовжувала працювати після того, як подальша перевірка показала, що корозія не настільки сильна, щоб вимагати негайного ремонту.

Віце-президент PBF Майкл Карлович повідомив, що компанія відремонтувала лінію після розливу і відновила роботу. Також пройшла робота збору палива, пролитого в штучні водойми.

"Було зібрано близько 1,2 мільйона літрів дизельного палива - ця цифра включає як розлите паливо, так і дизельне паливо, що залишилося всередині трубопроводу після аварії" - йдеться в повідомленні.