ua en ru

У США розбився російський винищувач на секретних навчаннях у Неваді

У США розбився російський винищувач на секретних навчаннях у Неваді Фото: місце льотних випробувань у Неваді (upload.wikimedia.org)

Літак міг бути російським багатоцільовим винищувачем Су-27 або Су-30

У США під час навчально-тренувального польоту в штаті Невада 5 вересня 2017 року зазнав краху літак, який міг бути російським багатоцільовим винищувачем Су-27 або Су-30. Про це з посиланням на свої джерела повідомляє Aviation Week.

Зазначено, що авіакатастрофа сталася приблизно за 160 кілометрів на північний захід від авіабази Нелліс. Приблизно в цьому ж районі розташована так звана Зона 51, що є підрозділом авіабази Едвардс. Там розробляються і тестуються літальні апарати нового типу.

За даними видання, під час аварії літака загинув підполковник ВПС США Ерік Шульц. Співрозмовники припускають, що він міг займатися випробуванням зразків зарубіжної авіатехніки, зокрема літаків із Росії, розроблених у дослідно-конструкторському бюро імені Павла Сухого. Джерела видання відзначають, що в районі катастрофи раніше бачили в повітрі російський винищувач четвертого покоління Су-27, а також знають про те, що в цьому районі ВВС США тестували літаки МіГ-29 і Су-30.

Своєю чергою американські військові заявили, що вся інформація про катастрофу на авіабазі Нелліс в штаті Невада є секретною і не буде надана журналістам.

«Усі деталі щодо інциденту, який стався 5 вересня, засекречені», - заявила представник прес-служби авіабази, підкресливши, що інформація розголошуватися не буде.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національне управління ядерної безпеки Департаменту енергетики (DOE/NNSA) і ВПС США завершили два кваліфікаційні льотні випробування бомби B61-12 на випробувальному полігоні Тонопа в штаті Невада 8 серпня 2017 року.