ua en ru

США заявили про проведення двох випробувань ядерної бомби B61-12 без заряду

США заявили про проведення двох випробувань ядерної бомби B61-12 без заряду Фото: США (pixabay.com)

Тести є частиною серії випробувань, що триватимуть три роки

Національне управління ядерної безпеки Департаменту енергетики (DOE/NNSA) і ВПС США завершили два кваліфікаційні льотні випробування бомби B61-12 на випробувальному полігоні Тонопа в штаті Невада 8 серпня. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сторінці NNSA.

Під час випробувань бомбардувальник F-15E ВПС США скинув бомби без бойового заряду. У свою чергу, дослідники оцінювали "неядерні" функції бомб і здатність бомбардувальника нести і доставляти в потрібну точку ядерну зброю.

Наголошується, що ці тести є частиною серії випробувань, що триватимуть три роки з метою кваліфікувати B61-12 для обслуговування. Перший кваліфікаційний льотний тест відбувся в березні.

"Програма продовження терміну служби B61-12 йде за графіком і відповідає вимогам національної безпеки. Ці реалістичні тести льотної кваліфікації підтверджують правильність конструкції B61-12, коли справа доходить до ефективності системи", - заявив заступник директора NNSA за оборонними програмами Філ Кальбос.

B61-12 об'єднає і замінить собою чотири інші модифікації бомби B61 (B61-3, -4, -7, -10) в ядерному арсеналі країни. Першу виробничу одиницю модифікації планують завершити до 2020 року.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп заявив про готовність американських військ до конфлікту з КНДР.