ua en ru

США розглядають можливість застосування сили проти КНДР, - WSJ

США розглядають можливість застосування сили проти КНДР, - WSJ Фото: США допускають застосування сили проти КНДР

Розглядаються всі можливі варіанти

Білий дім розглядає нові варіанти стратегії Вашингтона стосовно Північної Кореї, серед яких варіанти із застосуванням військової сили або зміна режиму в КНДР. Про це повідомляє The Wall Street Journal, посилаючись на свої джерела.

Так, за даними видання, близько двох тижнів тому заступник радника президента США з національної безпеки Кетлін МакФарленд провела зустріч з співробітниками різних урядових служб і попросила їх надати свої пропозиції та ідеї щодо можливих дій США щодо КНДР.

Відзначається, що в Білому домі готові розглядати навіть варіанти, які "далекі від політичного мейнстріму", починаючи від визнання Північної Кореї як ядерної держави до військових дій проти Пхеньяна. Свої пропозиції заступнику радника з національної безпеки чиновники адміністрації представили 28 лютого.

Співрозмовники видання розповіли, що військові аспекти стратегії проти Північної Кореї обговорювалися також під час недавніх переговорів нової адміністрації США з Японією і Південною Кореєю. Зокрема, під час переговорів з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе, який відвідав США з дводенним візитом, американські офіційні особи кілька разів згадували, що "розглядаються всі варіанти" дій щодо Північної Кореї.

Видання підкреслює, що найбільше занепокоєння Вашингтона і його союзників у Тихоокеанському регіоні викликає заява Пхеньяна про готовність до випробувань своєї першої міжконтинентальної балістичної ракети.

Нагадаємо, Дональд Трамп вважає Північну Корею і її ядерну програму головною загрозою для Америки.