ua en ru

США розглядає можливість введення санкцій проти Сирії

Адміністрація президента США Барака Обами розглядає можливість введення ряду санкцій проти президента Сирії Башара аль-Асада та його уряду. Мета санкцій - припинити кровопролитні зіткнення місцевої поліції з учасниками масових акцій протесту, передає РБК з посиланням на Associated Press.
Повідомлення Ради національної безпеки США стало першою згадкою про можливість введення санкцій проти цієї країни, де в результаті придушення демонстрацій загинули вже більше 350 осіб. Згідно з повідомленням, до числа можливих санкцій можуть увійти заморозка активів і заборону на ведення торговельної діяльності в США.
У найбільших містах Сирії ось вже кілька тижнів тривають масові виступи опозиції проти політичної диктатури партії "Баас" і її лідера, президента Сирії Б.Асада. Влада країни пішли назустріч вимогам опозиції і скасували надзвичайний стан, який діяв протягом останніх 48 років. Проте акції протесту в країні не припинилися: люди вимагають лібералізації суспільно-політичного життя, скасування монополії на владу партії "Баас".