ua en ru

США розширили санкції проти КНДР

США розширили санкції проти КНДР Фото: США (tweeter.com/radiosvoboda)

Санкції спрямовані проти посередників, які фінансово підтримують режим Кім Чен Ина

Сполучені Штати Америки (США) ввели санкції проти 9 підприємств, 16 осіб і 6 судноплавних компаній КНДР в Китаї і Росії. Про це повідомляє Мінфін США.

"Сьогоднішні санкції спрямовані проти посередників, які фінансово підтримують режим Кім Чен Ина або ж іншим чином підтримують програми Північної Кореї по створенню зброї масового ураження та інший незаконний бізнес", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, у списку санкцій вказані 12 громадян Китаю, один представник КНДР, двоє росіян і ще одна особа, яка проживає в Абхазії. Двоє росіян з цього списку працюють на північнокорейську компанію Korea Ryonbong General Corporation.

Повідомляється, що в сисок потрапили компанії з Китаю, Гонконгу, Таїланду і КНДР. У цьому розділі також зазначено північнокорейське міністерство нафтової промисловості.

Крім того, окремо у списку санкцій включені шість суден, які належать Північній Кореї.

"Ми вводимо додаткові санкції проти нафтових, судноплавних і торгових компаній, які продовжують кидати рятувальний круг Північній Кореї для підтримки ядерних амбіцій цього режиму і дестабілізуючою діяльності", - заявив міністр фінансів США Стівен Мнучин.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейська Рада ввела санкції проти ще 17 фізичних і юридичних осіб, які вели торгівлю з Північною Кореєю (КНДР).