ua en ru

Євросоюз ввів санкції проти 17 бізнесменів за торгівлю з КНДР

Євросоюз ввів санкції проти 17 бізнесменів за торгівлю з КНДР Фото: Рада Європи (facebook.com eucouncil)

Ці 17 осіб були викриті в участі в незаконній торгівлі з КНДР

Європейська Рада ввів санкції проти ще 17 фізичних та юридичних осіб, які вели торгівлю з Північною Кореєю (КНДР). Про це зазначено в повідомленні на сайті Ради Європи.

"Санкції були прийняті в якості засобу підтримки тиску на Корейську Народно-Демократичну Республіку (КНДР) в зв'язку з триваючим і прискореним розвитком ядерних і балістичних програм, кричущим нехтуванням попередніх резолюцій Ради Безпеки ООН. Ці 17 осіб були викриті в участі в незаконній торговельній діяльності та діяльності, спрямованої на сприяння ухиленню від санкцій, введених ООН, в тому числі з-за кордону", - зазначено в повідомленні.

В результаті цього рішення загальна кількість фізичних і юридичних осіб, які потрапили під обмежувальні заходи проти КНДР, складає 58 фізичних осіб і 10 суб'єктів. Крім того, ООН виділила 79 осіб і 54 організації.

Нагадаємо, 8 січня 2018 року Європейський союз вніс до списку санкцій відносно Північної Кореї ще 16 фізичних осіб, а також Міністерство у справах армії КНДР. Тепер на території ЄС будуть заморожені всі активи внесених до списку осіб, а також введені обмеження на їх в'їзд до країн союзу.