ua en ru

США не розсекречують докази провини бойовиків в катастрофі рейсу MH17 на Донбасі, - посол

США не розсекречують докази провини бойовиків в катастрофі рейсу MH17 на Донбасі, - посол Фото: місце аварії Boeing на Донбасі (flickr.com/osce_smmu)

Спецслужби представили докази в Конгресі США, де їх визнали переконливими, зазначив посол Теффт

США не розкривають наявні докази того, що малайзійський Boeing в липні 2014 року було збито на сході Донецької області України з підконтрольної сепаратистам території, оскільки американські спецслужби зацікавлені в тому, щоб зберегти в таємниці свої джерела інформації. Про це в інтерв'ю радіостанції "Ехо Москви" заявив посол США в Росії Джон Теффт.

"Є джерела і методи, про які вони не буду розповідати. І мені здається, будь-яка спецслужба не буде про це розповідати. Після того, як ви розкриєте, ви можете поставити під загрозу джерело інформації, і цього не буде ніхто робити, і росіяни теж цього не будуть робити", - сказав Теффт.

Посол зазначив, що спецслужби представили докази в Сенаті і Палаті представників США.

"Докази були представлені представникам народу США як в Сенаті, так і в Палаті, і практично одноголосно проголосували за санкції. Ніхто не ставив перед собою питання. Я знаю від колег, що докази переконливі", - стверджує Теффт.

Дипломат нагадав, що розслідування голландської комісії підтвердило, що авіалайнер був збитий із зенітно-ракетного комплексу "Бук", який Росія надала бойовикам на Донбасі.

"Мені здається, голландська влада і їх розслідування дуже чітко дали про це зрозуміти. Є відео, не пам'ятаю, на якому веб-сайті було розміщено, де видно, що саме російська установка перетинала територію і потім їхала назад, і при цьому одна з ракет вже була відсутня ", - зазначив Теффт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міжнародна експертно-журналістська група Bellingcat оприлюднила нове фото, яке підтверджує, що зенітно-ракетний комплекс "Бук", який збив влітку 2014 року Boeing 777 в небі над Україною, був приписаний до російської бригаді.