ua en ru

РФ блокує створення трибуналу щодо катастрофи Boeing, що є "явкою з повинною", - Порошенко

РФ блокує створення трибуналу щодо катастрофи Boeing, що є "явкою з повинною", - Порошенко Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Порошенко заявив, що Росія блокує створення трибуналу, що де-факто є явкою з повинною

Блокування з боку Російської Федерації рішення Ради Безпеки ООН про створення міжнародного трибуналу щодо розслідування катастрофи Boeing МН17, фактично підтверджує її причетність до цього злочину. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час спільного брифінгу з президентом Литви Далєю Грібаускайтє у Харкові, повідомляє прес-служба глави держави.

"Росія блокує створення трибуналу, що де-факто є явкою з повинною", - заявив Порошенко, додавши, що останніми днями вийшла надзвичайно важлива інформація про безпосередні докази участі Російської Федерації в цій терористичній атаці.

Крім того, Порошенко висловив переконання, що анексія Криму і незаконна агресія на Донбасі, що були здійснені Росією, зробили поствоєнні механізми безпеки в світі не ефективними.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міжнародна експертно-журналістська група Bellingcat оприлюднила нове фото, яке підтверджує, що зенітно-ракетний комплекс "Бук", який збив улітку 2014 року Boeing 777 у небі над Україною, було приписано до російської бригади.