ua en ru

США призупинили пошуки трьох військових, які пропали біля берегів Австралії

США призупинили пошуки трьох військових, які пропали біля берегів Австралії Фото: конвертоплан MV-22 Osprey (flickr.com/usnavy)

Спроби знайти військових будуть відновлені в координації зі Збройними силами Австралії

Військова авіація і малі судна морської піхоти США припинили пошуки трьох військових, що зникли після аварії конвертоплана біля східного узбережжя Австралії. Про це повідомляє Reuters.

У ВМФ США і Корпусі морської піхоти пояснили, що призупинили пошуки, щоб відновити спроби пізніше в координації зі Збройними силами Австралії. Як відзначає агентство, це може затягнутися на кілька місяців.

Наголошується, що в результаті аварії MV-22 Osprey, яке відбулося 5 серпня, були врятовані 23 з 26 пасажирів.

Представник Білого дому Джон Келлі поінформував президента США Дональда Трампа про авіакатастрофу і пошуках зниклих військовослужбовців, відзначає CNN.

У свою чергу, прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл ознайомився з ходом пошуково-рятувальної операції біля узбережжя країни. Міністр оборони Австралії Маріз Пейн заявила, що провела переговори з міністром оборони США Джеймсом Меттісом і запропонувала допомогу у пошуках зниклих військових.

Конвертоплан MV-22 Osprey - це гібрид літака і вертольота, який здатний здійснювати вертикальний зліт. Конвертоплан складається на озброєнні Корпусу морської піхоти США і ВМС США.

Нагадаємо, в США на автостраду впав літак, є загиблі.