ua en ru

США провели військові навчання на півдні Сирії

США провели військові навчання на півдні Сирії Фото: військові навчання (centcom.mil)

Восьмиденні навчання на військовому об'єкті США в Ет-Танфе з участю американських військовослужбовців і повстанців були першими у своєму роді

США провели великі військові навчання на півдні Сирії. Про це повідомив полковник Муханад аль-Талаа, передає Reuters.

За його словами, восьмиденні навчання, які завершилися на цьому тижні, на військовому об'єкті США в Ет-Танфе з участю сотень американських військовослужбовців і повстанців були першими у своєму роді.

"Ці навчання мають важливе значення, вони посилили захист цього району і поліпшили бойовий потенціал і моральний дух військових і мирних жителів в районі", - сказав Талаа.

У свою чергу представник збройних сил США сказав, що навчання були демонстрацією сили і що Пентагон повідомив Москві через військові канали, щоб не допустити "непорозуміння і ескалації напруженості".

Нагадаємо, США наполягають на тому, щоб ФРН взяла участь у військовому ударі у відповідь на можливе застосування режимом Асада хімічної зброї в провінції Ідліб. Раніше Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що армія країни не залишиться в стороні, якщо Дамаск застосує хімічну зброю.

Радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Джон Болтон сказав, що США, Британія і Франція домовилися, що новий випадок застосування хімічної зброї сирійським урядом призведе до "більш жорсткої відповіді" порівняно з попередніми авіаударами.

4 вересня Росія відновила авіаудари в Сирії. У свою чергу Туреччина і Німеччина повідомили РФ про те, що вважають авіаудари по провінції Ідліб помилкою, а можливий захоплення регіону - катастрофою.

Раніше газета The Wall Street Journal з посиланням на джерела повідомляла, що президент Сирії Башар Асад дозволив урядовим військам застосувати хлор в ході операції по "звільненню від терористів" провінції Ідліб.

Як відомо, США завдали попередній ракетний удар по Сирії 14 квітня. В операції брали участь також Великобританія і Франція.