ua en ru

У США торік рекордно відмовлялися від громадянства

У США торік рекордно відмовлялися від громадянства Фото: паспорт США

У 2015 році від громадянства США відмовилися 4279 осіб

У 2015 році від громадянства США відмовилися 4279 осіб, що стало рекордною кількістю. Про це з посиланням на дані Мінфіну країни повідомляє The Wall Street Journal.

Зазначено, що 2015 став третім роком поспіль, за підсумками якого було встановлено рекорд по відмовах, повідомив виданню юрист Ендрю Мітчелл, який відстежує і підраховує ці дані. Він зазначив, що це, вочевидь, пов'язано з "клопотами і витратами на дотримання податкових законів США".

Експерти видання кажуть, що така тенденція пов'язана з кампанією американської влади по боротьбі з незареєстрованими офшорними рахунками. Вона стартувала в 2009 році, коли швейцарський банк UBS AG визнав, що закликав своїх клієнтів із числа платників податків США приховувати свої кошти за кордоном.

Із тих пір США зібрали з фізичних та іноземних юридичних осіб близько $13,5 млрд у вигляді податків і штрафів. Ця кампанія стала причиною складнощів для приблизно 7 млн ​​американців, які живуть за кордоном, що і привело деяких із них до вирішення розірвати зв'язки з США, пише видання.

Водночас за підсумками 2015 фінансового року, який завершився 30 вересня, громадянами США стали 730 тисяч осіб, повідомив представник підрозділу з послуг громадянства та імміграції Міністерства внутрішньої безпеки США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Барак Обама в проекті бюджету на 2017 рік запропонує ввести внесок для нафтових компаній у розмірі $10 за барель.