ua en ru

У США сталися вибухи на хімзаводі через наслідки урагану "Харві"

У США сталися вибухи на хімзаводі через наслідки урагану "Харві" Фото: на хімзаводі в США стався вибух (pixabay.com)

На хімзаводі компанії Arkema сталися два вибухи

У Кросбі на півдні Техасу (США) через наслідки урагану "Харві" сталися вибухи на хімічному заводі компанії Arkema, передає chron.com з посиланням на Центр надзвичайних операцій округу Харріс.

Повідомляється, що на хімзаводі сталися два вибухи, в результаті чого над підприємством спостерігалися хмари чорного диму. В результаті інциденту постраждав заступник місцевого шерифа, якого госпіталізували після вдихання хімічних парів. На даний момент невідомо, чи повністю була проведена евакуація жителів у радіусі 1,5 миль. Працівники заводу і мешканці близько 300 довколишніх будинків були евакуйовані кілька годин тому.

"Вибух або пожежа (на заводі, - ред.) попередити неможливо", - зазначав перед інцидентом гендиректор Arkema Річ Роу.

Нагадаємо, раніше на хімзаводі оголосили загрозу вибуху через наслідки урагану "Харві". Зокрема, повідомлялося, що хімзавод компанії Arkema в місті Кросбі виробляє органічні пероксиди, а продукція повинна зберігатися при низькій температурі. Але ураган знеструмив завод, в результаті чого охолоджуючі установки відключилися. Крім того, доступ до сховища хімікатів обмежено тим, що територія заводу затоплена.

Керівництво Arkema запевняло, що робить все можливе для дотримання умов зберігання продукції та хімікатів, однак імовірність вибуху на заводі оцінювалася як реальна.