ua en ru

Ураган "Харві": на одному з хімзаводів США оголосили загрозу вибуху

Ураган "Харві": на одному з хімзаводів США оголосили загрозу вибуху Фото: наслідки урагану "Харві" (twitter.com/newrightcrusade)

Вирішується питання про евакуацію жителів в радіусі 2,5 км від заводу

В результаті урагану "Харві" на півдні Техасу виникла загроза вибуху на хімічному заводі компанії Arkema в місті Кросбі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

Повідомляється, що хімзавод виробляє органічні пероксиди, а продукція повинна зберігатися при низькій температурі. Але ураган знеструмив завод, в результаті чого охолоджуючі установки відключилися. Крім того, доступ до сховища хімікатів обмежений тим, що територія заводу затоплена.

Керівництво Arkema запевняє, що робить все можливе для дотримання умов зберігання продукції і хімікатів, однак імовірність вибуху на заводі оцінюється як реальна, у зв'язку з чим з підприємства вже евакуйовано 300 осіб, Також вирішується питання про евакуацію жителів в радіусі 2,5 км від хімзаводу.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп назвав ураган "Харві" найбільшим стихійним лихом в історії США. Він також зазначив, що на ліквідацію наслідків доведеться витратити велику суму.