ua en ru

У США сталася стрілянина, є загиблі

У США сталася стрілянина, є загиблі Фото: поліція США (flickr.com/Palácio do Planalto)

Мінімум 10 осіб були поранені і госпіталізовані після стрілянини

У вівторок, 15 листопада, в Каліфорнії проиошла стрілянина, в результаті чого загинули п'ять осіб і ще двое отримали поранення. Про це повідомляє АР.

Наголошується, що серед загиблих - дитина і сам стрілець.

Пізніше стало відомо, що мінімум 10 осіб були поранені і госпіталізовані після стрілянини в сільській північній Каліфорнії. Прес-секретар медичного центру Enloe Ніколь Йоханссон сказала, що в лікарні лікують п'ятеро осіб, у тому числі троє неповнолітніх, а до цього відпустили вже трьох людей. Окремо три людини лікувалися в лікарні в Реддінгу, приблизно в 50 милях на північ від місця інциденту.

Помічник шерифа в Північній Каліфорнії каже, що злочинець відкрив вогонь "без попередження" в місті, тому поліцейські застрелили його.

За словами помічника шерифа Філа Джонстона, бойовик застрелив людину і вкрав пікап. Після того, як він розбив вантажівку, підозрюваний викрав другий автомобіль і стріляв у людей випадковим чином.

Свої співчуття у зв'язку з подією висловили каліфорнійський губернатор Джеррі Браун і його дружина Енн, а також віце-президент Майк Пенс.

"Ми молимося за зцілення для всіх постраждалих", - заявив він.

Нагадаємо, у США в місті Атланта (штат Джорджія) невідомий влаштував стрілянину на концерті Masquerade at Underground Atlanta. В результаті події загинули дві людини, ще двоє поранені.