ua en ru

США продовжать чинити тиск на Китай у зв'язку з політикою Пекіна щодо курсу юаня, - Байден

США мають намір продовжувати чинити тиск на Китай у зв'язку з політикою Пекіна щодо курсу юаня. Про це повідомив американський віце-президент Джо Байден. В той же час він відзначив, що китайське керівництво навряд чи змінить свій підхід до питання в найближчий рік. "Пекін незначно переглядає курс юаня, але ми не чекаємо серйозних змін в найближчому майбутньому", - сказав Байден.

Він також уточнив, що, на його думку, Китай не чекає запевнень з боку США в стабільності американської економіки.

Нагадаємо, прямуючи в поїздку в Китай, Байден мав намір підняти питання про підвищення курсу юаня. США вважають, що курс національної валюти Китаю все ще сильно занижений, незважаючи на помітний прогрес, досягнутий у минулому році. У Вашингтоні впевнені, що Китаю потрібно якнайшвидше скорегувати курс юаня, щоб ліквідувати торговельний дисбаланс між США і КНР. Вони впевнені, що це - необхідна умова для розширення торгових відносин між країнами.

Китай, будучи великим власником американських казначейських облігацій на 1,2 трлн дол., розкритикував США у зв'язку з пониженням рейтингу країни експертами S&P, підкресливши, що розбіжності між республіканцями і демократами в питанні підвищення ліміту державного боргу США змусили засумніватися в політичній стабільності країни.