ua en ru

США продовжать тиск на КНДР, поки не будуть зроблені кроки до денуклеаризації

США продовжать тиск на КНДР, поки не будуть зроблені кроки до денуклеаризації Фото: Держдепартамент США

США мають намір чинити тиск на КНДР

США мають намір чинити тиск на КНДР до тих пір, поки не будуть зроблені конкретні кроки до денуклеаризації Корейського півострова. Про це заявила глава прес-служби Держдепартаменту США Хізер Нойєрт на брифінгу, йдеться на сайті Держдепартаменту США.

"Хочу повторити те, про що вже заявляв віце-президент США Майкл Пенс. Тиск буде продовжуватися до тих пір, поки не будуть зроблені такі кроки, які країни-члени вважатимуть суттєвими кроками в напрямку денуклеаризації. Кампанія з надання максимального тиску буде продовжена. Але якщо захочуть говорити, то ми будемо говорити", - сказала вона.

Повідомляється, що США підтримує тісні контакти з цього питання з урядами Південної Кореї і Японії.

"У якийсь момент ми, можливо, сядемо за стіл переговорів. Однак вони повинні бути з питання про денуклеаризацію, якої ми хочемо досягти", - резюмувала Хізер Нойєрт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Держдепу Сполучених Штатів відомо про публікації про можливі постачання в КНДР ракетних двигунів з України.

Вона підкреслила, що США і Україну пов'язують "хороші, цільні відносини", згадавши при цьому про недавній візит до Вашингтона президента Петра Порошенка. Нойерт також заявила, що в Держдепі не будуть коментувати розвіддані про передбачувану передачу ракетних двигунів КНДР.