ua en ru

Держдеп прокоментував повідомлення про використання КНДР українських ракетних двигунів

Держдеп прокоментував повідомлення про використання КНДР українських ракетних двигунів Фото: представник Держдепу Хізер Нойєрт (flickr.com/whitehouse)

У США відзначили, що Україна раніше запобігала постачанню заборонених ООН матеріалів у країни, що "викликають занепокоєння"

Держдепу Сполучених Штатів відомо про публікації про можливе постачання в КНДР ракетних двигунів з України. Про це заявила під час брифінгу офіційний представник відомства Хізер Нойєрт.

"Зрозуміло, ми знаємо про ці повідомлення. Ми поставимося до цього питання дуже серйозно, якщо повідомлення підтвердяться", - заявила Нойєрт.

Вона додала, що завдання США і всього світового співтовариства - стримувати військові амбіції Північної Кореї.

"Ухвалено багато резолюцій Ради безпеки ООН. Вони зобов'язують усі держави, у тому числі Україну, запобігати відправці стратегічно важливих технологій в КНДР. У минулому - я знаю, що Україна запобігала постачанню заборонених матеріалів у країни, які викликають велике занепокоєння", - зазначила представник Держдепу.

Вона підкреслила, що США і Україну пов'язують "хороші, цільні відносини", згадавши при цьому про нещодавній візит до Вашингтона президента Петра Порошенка.

Нойєрт також заявила, що в Держдепі не коментуватимуть розвіддані про можливе передання ракетних двигунів КНДР.

Нагадаємо, 14 серпня вийшла стаття видання The New York Times про те, що Північна Корея могла використовувати ракетні розробки українського заводу "Південмаш".