ua en ru

США продовжили санкції проти Ірану на 10 років

США продовжили санкції проти Ірану на 10 років Фото: у США продовжили санкції проти Ірану

Закон про санкції проти Ірану повинен був закінчитися 31 грудня

Сенат США схвалив продовження на 10 років закону про санкції проти Ірану, який передбачає штрафи для американських компаній, які ведуть бізнес з цією близькосхідною країною. Про це повідомляє BBC.

Зазначимо, закон про санкції проти Ірану повинен був закінчитися 31 грудня. Білий дім не наполягав на продовженні санкцій, але і не заперечував проти ухвалення нового закону. Продовження закону не порушить умови угоди щодо ядерної програми Ірану, яка була укладена в минулому році, так як є лише продовженням санкцій, які були введені багато років тому.

Сенатор від Демократичної партії Кріс Кунс зазначив, що проти продовження санкцій не заперечують і партнери США з угоди з Іраном.

Договір з Іраном влітку 2015 року підписали США, Росія, Великобританія, Франція, Німеччина і Китай. Іран в обмін на поступове зняття санкцій погодився допустити інспекторів МАГАТЕ на свої ядерні об'єкти і пішов на ряд інших поступок.

Повідомляється, що в конгресі США проти угоди з Іраном виступали республіканці. Деякі сенатори вважають, що завдяки продовженню закону адміністрації обраного президента США Дональда Трампа буде легше запровадити проти Ірану ще нові санкції, якщо країна порушить умови угоди.

Нагадаємо, Дональд Трамп розглядає можливість призначення на посаду державного секретаря колишнього глави ЦРУ генерала Девіда Петреуса.