ua en ru

США продовжили санкції проти Білорусі

США продовжили санкції проти Білорусі Фото: Дональд Трамп (YouTube Screenshot)

Санкції проти деяких чиновників Білорусі були введені 11 років тому

Президент США Дональд Трамп продовжив санкції проти Білорусі. Про це йдеться в листі Трампа до Конгресу, яке було опубліковано на сайті Білого дому.

"Дії і політика деяких членів уряду Білорусі та інших осіб з підриву демократичних процесів або інститутів Білорусі, порушення прав людини, пов'язаних з політичними репресіями, і участь у корупції в суспільстві як і раніше створюють надзвичайну і надмірну загрозу для національної безпеки і зовнішньої політики Сполучених Штатів", - йдеться в листі Трампа

Президент США продовжив санкції, введені 11 років назад, через дії чиновників Білорусі, які підривають демократичні процеси або інститути країни.

Як повідомлялося раніше, основні сенатори Республіканської і Демократичної партії досягли міжпартійної угоди щодо розширення санкцій проти Росії і дозволити Конгресу заблокувати спроби Трампа послабити санкції.

Угода була укладена за участю голів банківського комітету і комітету з міжнародних відносин. Також були залучені лідер більшості Мітч Макконелл і лідер меншості Чак Шумер. Угода щодо розширення санкцій проти Росії включена в законопроект про санкції проти Ірану. Він дозволить ввести нові санкції проти деяких російських чиновників .

Нагадаємо, Демократи у США хочуть заборонити Трампу знімати санкції з РФ.