ua en ru

США закликають Україну залучити міжнародне співтовариство для врегулювання ситуації

США закликають Україну залучити міжнародне співтовариство для врегулювання ситуації, що склалася останнім часом в Україні. Про це йдеться у заяві посла США в ОБСЕ Деніела Баера, виголошеній перед постійною радою ОБСЕ у Відні, передає прес-служба Посольства США у Україні.

"Ми закликаємо уряд України виконати свої зобов'язання вдатися до діалогу для розв'язання політичного протистояння. Подальше залучення міжнародного співтовариства, у тому числі ОБСЕ, може допомогти забезпечити реальні кроки для відновлення довіри. Ми закликаємо Україну, як головуючу в ОБСЕ, продемонструвати своє лідерство і використати ОБСЕ, її ресурси та механізми, для конструктивної путі уперед", - заявив він.

При цьому Баер зауважив, що у ОБСЄ є доступні способи, щоб взаємодіяти в ході консультацій з урядом, опозицією та громадянським суспільством, і надати факти, які допомогли б відновити довіру на місці і з боку міжнародного співтовариства.

Нагадаємо, минулого тижня під час засідання ОБСЄ у Києві глава МЗС України Леонід Кожара відмовився від допомоги ОБСЄ у вирішенні нинішньої політичної кризи в Україні.