ua en ru

США закликають Україну шукати альтернативні ресурси природного газу

США закликають Україну шукати альтернативні ресурси природного газу Фото: Джон Болтон (flickr.com/gageskidmore)

Болтон вважає, що Україні це необхідно, щоб не було залежності від Росії

Україні слід шукати альтернативні ресурси природного газу, щоб не залежати від Російської Федерації (РФ). Про це на зустрічі з президентом України Петром Порошенко заявив радник президента США з нацбезпеки Джон Болтон.

За його словами, президент США Дональд Трамп, висловлюючи стурбованість щодо "Північного потоку-2", підкреслює "не тільки економічну важливість цього питання в Європі, але і стратегічну".

"Безумовно, це те, що пов'язано з монополією постачальника критично важливих енергоресурсів. Альтернативний варіант для України та інших країн - знаходити інші джерела та ресурси природного газу", - додав він.

Болтон вважає, що "це питання політики, уряду України, щоб шукати альтернативні енергоресурси, щоб не було залежності від Росії".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що станом на 23 серпня 2018 року Україна 1000 днів обходиться без прямого імпорту російського газу.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що "Газпром" збільшив поставки газу на окупований Донбас. У звітності "Газпрому" зазначено, що за перше півріччя 2018 року в непідконтрольні Києву райони поставили 1,534 млрд кубометрів газу.

Також раніше стало відомо, що "Газпром" призупинив програму зовнішніх позик із-за суперечки з "Нафтогазом".