ua en ru

США закликають Росію використовувати вплив на сепаратистів, - Пайетт

В американському дипломатичному відомстві закликали Росію висловитися проти такого стану справ і використати свій вплив на сепаратистів, щоб звільнити викрадених журналістів і припинити подальші напади та залякування.

У США викликають серйозне занепокоєння умови роботи журналістів, які склалися на даний час у Східній Україні. Про це йдеться у заяві посольства США із приводу Всесвітнього дня свободи преси.

"Журналістів залякують, на них здійснюють напади і їх викрадають проросійські сепаратисти. Коли преса підлягає цензурі, чи журналісти внаслідок залякувань не пишуть правди, страждає суспільство. І це те, що зараз відбувається у Східній Україні, яка знаходиться в атмосфері надзвичайного страху", - сказано в заяві.

Також в американському дипломатичному відомстві закликали Росію висловитися проти такого стану справ і використати свій вплив на сепаратистів, щоб звільнити викрадених журналістів і припинити подальші напади та залякування.

"Ми аплодуємо українському уряду за його роботу, спрямовану на захист засобів інформації в Україні і тепло вітаємо можливість співпрацювати над питаннями свободи преси, включаючи спільну роботу над виявленням випадків порушень", - наголошується в заяві посольства США.