ua en ru

США закликають до негайної реалізації угоди з врегулювання кризи в Україні

США закликають до негайної реалізації угоди з врегулювання кризи в Україні.

США закликають до негайної реалізації угоди з врегулювання кризи в Україні. Про це йдеться в заяві прес-секретаря Білого дому.

"Сполучені Штати вітають угода, підписана сьогодні між Президентом України Януковичем та лідерами опозиції. Угоду, укладену за сприяння міністрів закордонних справ Фабіуса, Сікорського та Штайнмайера та в присутності Росії, відповідає тому, що ми відстоювали, закликає до деескалації насильства, конституційним змінам, що коаліційному уряду і дострокових виборів", - йдеться в повідомленні.

США пропонують підтримку в імплементації досягнутих угод.

"...Ми закликаємо до негайної реалізації перших кроків - припинення насильства, амністія, нормалізація безпеки та прийняття конституційного пакету у Верховній Раді - щоб створити простір для переговорів з початку формування технократичного коаліційного уряду", - наголошується в повідомленні.

Крім того, підкреслюється право на мирний протест, включно з Майданом.

"Як ми вже говорили, повинна бути відповідальність тих, хто винен в насильстві та жертвах в результаті цього з початку кризи, і ми й надалі готові ввести додаткові санкції, якщо потрібно", - резюмує прес-служба Білого дому.