ua en ru

Індія остаточно вирішила придбати у РФ п'ять комплексів С-400, - Economic Times

Індія остаточно вирішила придбати у РФ п'ять комплексів С-400, - Economic Times Фото: зенітно-ракетний комплекс С-400 (wikipedia.org)

Остаточне рішення про покупку прийняли на засіданні комітету уряду з безпеки

Індія у кінцевому підсумку вирішила придбати у Російської Федерації п'ять зенітно-ракетних комплексів С-400 вартістю 5,43 млрд доларів. Про це повідомляє індійське видання Economic Times, посилаючись на джерела в уряді.

Співрозмовники видання підкреслюють, що остаточне рішення про покупку було прийнято на засіданні комітету уряду з безпеки, який очолює індійський прем'єр Нарендра Моді.

Передбачається, що угода буде укладена під час візиту в країну президента РФ Володимира Путіна, який відбудеться 4-5 жовтня.

Відзначимо, що уряд Індії поки не підтвердив цю інформацію.

За інформацією джерел видання, Індія заплатить лише 15% від суми контракту, решта буде "пов'язана з поставками". Очікується, що перший комплекс буде доставлений до місця служби протягом 24 місяців після укладення договору.

Нагадаємо, радник міністра оборони США з безпеки в Азії і Тихоокеанському регіоні Рендалл Шрайвер заявив, що США можуть застосувати санкції проти Індії, якщо країна буде в великих обсягах закуповувати зброю або системи оборони у РФ.

Як писало РБК-Україна раніше, влада США ввела санкції проти департаменту підготовки військ і постачання Центральної військової ради КНР за покупку винищувачів Су-35 і зентітно-ракетних комплексів С-400 у Росії.