ua en ru

США закликали Росію припинити підтримку Асада через чергове загострення в Сирії

США закликали Росію припинити підтримку Асада через чергове загострення в Сирії Фото: Гізер Ноєрт (Depatment of State)

У Держдепі звинуватили сирійський уряд у численних жертвах у Східній Гуті

Сполучені Штати серйозно стурбовані ситуацією у Східній Гуті в Сирії і закликають Росію припинити підтримку режиму Башара Асада. Про це заявила на брифінгу представник Держдепартаменту США Гізер Ноєрт.

"Росія повинна припинити підтримку режиму Асада і його союзників. Вони відповідальні за напади і загострення гуманітарної ситуації у Східній Гуті", - зазначила вона.

Відповідну заяву було зроблено Ноєрт після повідомлень із Сирії про численні жертви серед цивільних через авіаудари в районі передмістя Дамаска.

Зі слів прес-секретаря, тактика Асада веде до гуманітарної катастрофи.

"США серйозно стурбовані ситуацією, що складається неподалік Дамаска в Східній Гуті. Згідно з повідомленнями, що надходять до нас, авіаудари націлені безпосередньо на шпиталі, де все ще існує невелика цивільна інфраструктура. Це призвело до загибелі понад 100 цивільних осіб протягом 48 годин", - заявила вона.

Ноєрт додала, що Сполучені Штати підтримують вимогу ООН про тривале припинення вогню, щоб дати доступ гуманітарній допомозі та провести евакуацію мирних жителів Східної Гути.

Нагадаємо, за інформацією правозахисників із SOHR, протягом 48 годин у Сирії через атаки урядових сил у передмісті Дамаска Східній Гуті загинуло 250 осіб.