ua en ru

США закликали РФ змусити бойовиків дотримуватися перемир'я на Донбасі

США закликали РФ змусити бойовиків дотримуватися перемир'я на Донбасі Фото: США закликали РФ змусити бойовиків дотримуватися перемир'я

У США вважають, що РФ повинна використовувати свій вплив на бойовиків

Держдепартамент США закликав Росію вплинути на бойовиків і змусити дотримуватися перемир'я на Донбасі. Про це повідомляє Reuters.

"Те, що ми бачили в останні пару тижнів є збільшенням нападів із застосуванням насильства уздовж лінії контролю, і не має значення, чи були вони ініційовані Росією чи відбувалися з її мовчазної згоди", - йдеться в повідомленні.

У Держдепі відзначили, що Мінські угоди влаштовують всі сторони, в тому числі і Росію, яка страждає від західних санкцій.

"У росіян є величезні важелі тиску на сепаратистів. Якщо вони можуть зупинити насильство, то вони і справді повинні це зробити", - додали у відомстві.

Нагадаємо, 4 березня в Парижі (Франція) завершилася зустріч глав міністерств закордонних справ "нормандської четвірки" Павла Клімкіна (Україна), Сергія Лаврова (Російська Федерація), Франка-Вальтера Штайнмайера (Німеччина) і Жан-Марка Еро (Франція).