ua en ru

США закликали РФ звільнити українських політв'язнів та припинити репресії в Криму

США закликали РФ звільнити українських політв'язнів та припинити репресії в Криму Фото: США flickr.com/usembassykyiv)

Росія порушує міжнародне право

Офіційний представник США при ОБСЄ Гаррі Каміан закликав Росію негайно звільнити українського журналіста Романа Сущенко. Про це йдеться в заяві Каміана, опублікованій на сайті місії США при ОБСЄ.

"Сполучені Штати глибоко стурбовані тим, що московський суд може засудити журналіста Романа Сущенко до 20 років тюремного ув'язнення за сфабрикованими звинуваченнями у шпигунстві. Ми закликаємо Росію відмовитися від цих звинувачень", - сказав Камиан.

Він також зазначив, що США уважно стежать за судом над Миколою Карпюком та Станіславом Клихом, які були засуджені в травні 2016 року за звинуваченням у фіктивному "тероризмі".

"Ми закликаємо Росію повернути обох чоловіків в Україну", - додав Каміан.

Крім цього, зазначив офіційний представник США при ОБСЄ, США закликали Росію припинити "порушення прав кримськотатарської громади" в анексованому Криму.

"Ми стривожені намірами Росії по створенню бар'єрів, які фізично відокремили б окупований регіон від решти України", - додав він.

Нагадаємо, адвокат Романа Сущенко Марк Фейгін заявив, що російський суд збирається засудити українського журналіста до 20 років позбавлення волі.