ua en ru

Журналісту Сущенку загрожує в Росії 20 років ув’язнення, - адвокат

Журналісту Сущенку загрожує в Росії 20 років ув’язнення, - адвокат Фото: Роман Сущенко (youtube/FastViralShow screenshot)

20 листопада до українського журналіста прилітають на побачення дружина з дочкою

Російський суд збирається засудити українського журналіста Романа Сущенка до 20 років позбавлення волі, стверджує адвокат Марк Фейгін. Про це він повідомив у своєму Twitter.

"Завтра до мого підзахисного, українського журналіста Романа Сущенка прилітають на побачення дружина з дочкою, напередодні "суду", де йому збираються виписати 20 років за "збір інформації про орієнтовне вторгнення Росії в Україну" влітку-восени 2016-го, за версією слідства", - написав Фейгін у мікроблозі.

Як відомо, ФСБ Росії 30 вересня 2016 року в Москві затримала українського кореспондента Романа Сущенка, назвавши його співробітником української розвідки, який нібито "цілеспрямовано збирав відомості про діяльність збройних сил і військ національної гвардії РФ, що становлять державну таємницю".

Нагадаємо, 25 вересня 2017 року Московський міський суд продовжив термін арешту Сущенка до 30 листопада, а 10 листопада Московський міський суд визнав законним продовження арешту Сущенка до 30 листопада.