ua en ru

США визнали незастосування сили міліцією у Києві 10 січня, - МВС

США визнали незастосування сили міліцією у Києві 10 січня 2014 р. під час акцій протесту проти вироку по справі "васильківських терористів".

США визнали незастосування сили міліцією у Києві 10 січня 2014 р. під час акцій протесту проти вироку по справі "васильківських терористів". Про це повідомляє прес-служба МВС України із посиланням на заяву посла США в Україні Джеффрі Пайєтта під час брифінгу у Міністерстві закордонних справ України, що відбувся 13 січня.

"Дуже дякую, пане міністре, за організацію цього брифінгу. Хотів би почати з того, що від імені свого уряду хотів би довести до Вашого відома, що ми визнаємо той факт, що підрозділи міліції, які знаходилися на місці подій, утримувалися від застосування будь-якого виду сили.

Я дивився дуже багато різних відеокліпів, які якраз були пов'язані з демонстраціями, з напруженням, і в даному випадку тільки висловлюю свою повагу за ту витримку, яку продемонстрували ваші співробітники", - сказав Пайєтт.

Нагадаємо, раніше посол США у своєму Twitter засудив насильство щодо активістів Євромайдану.

Раніше прокуратура Києва почала розслідування за фактом подій 10 січня 2014 р. під Києво-Святошинським районним судом Київської області. В ніч на 11 січня бійці спецпідрозділу "Беркут" розбили голову екс-главі МВС Юрію Луценку біля будівлі Святошинського районного управління міліції на пр. Перемоги в Києві. В даний час Луценко перебуває в реанімації однієї зі столичних клінік, він при свідомості. За даними прес-служби "Третьої української республіки", лікарі, за попередньою інформацією, діагностували у політика закриту черепно-мозкову травму, струс мозку, три підшкірні гематоми, наклавши на обличчя шов довжиною 3 см.