ua en ru

США приєднуються до скарги ЄС до СОТ з приводу введення утилізаційного збору на автомобілі в Росії

США приєднуються до скарги Євросоюзу у Світову організацію з приводу введення утилізаційного збору на автомобілі в Росії, які дискримінують імпортні автомашини. Про це заявив торговий представник США Майкл Фроман в бюджетному комітеті палати представників американського конгресу, передає Reuters.

"Євросоюз звернувся до процедури СОТ з вирішення спорів щодо політики торгового протекціонізму РФ, і ми приєднаємося до цього процесу", - сказав Фроман.

На початку липня ЄС офіційно ініціював розгляд у СОТ з питання утилізаційного збору на імпортні автомобілі в РФ.

ЄС неодноразово піднімав дане питання в двосторонніх переговорах з Москвою, однак це не призвело до якихось конкретних рішень, у зв'язку з чим ЄС прийняв рішення звернутися до СОТ.

Читайте також: Євросоюз офіційно ініціював розгляд у СОТ з приводу утилізаційного збору на автомобілі в РФ

Міністерство економічного розвитку РФ знає про намір Євросоюзу ініціювати розгляд з Росією в рамках СОТ. Процедура безпосереднього розгляду справи до СОТ може початися у вересні 2013 р.

Правила СОТ відводять учасникам спору 60 днів на "мирний" врегулювання, тобто на вирішення проблеми в ході консультацій. Через 60 днів позивач має право вимагати формування групи експертів.