ua en ru

США представили нову стратегію боротьби з кіберзлочинністю

США представили нову стратегію боротьби з кіберзлочинністю Фото: Білий будинок (wikimedia.org MattWade)

У Білому домі попередили закордонних хакерів про посилення покарання за кіберзлочини

В Білому домі представили нову національну стратегію кібербезпеки США, завдяки якій стане можливим посилити покарання за кіберзлочини. Про це повідомляє Голос Америки.

Радник президента США з національної безпеки Джон Болтон розповів, що за нової стратегії представлені нові інструменти для дотримання безпеки в кіберпросторі для всіх федеральних відомств. Влада США розраховує захистити данні держструктур і особисту інформацію усіх жителів країни.

З його слів, необхідність у зміні політики виникла "не тому, що ми хочемо проводити агресивні операції в кіберпросторі", а з-за того, що назріла необхідність у створенні "захисних структур, які продемонструють супротивникам, що проведення операцій проти нас обійдеться їм дорожче, ніж вони розраховують".

У стратегії описується цілий ряд пріоритетних напрямків кібербезпеки країни, серед яких розробка міжнародної інтернет-політики, а також наймання на роботу в держвідомства компетентних співробітник в даній сфері.

Розвідувальні служби США очікують, що напередодні проміжних виборів у Конгрес США 6 листопада 2018 може значно зрости кількість кібератак.

Нагадаємо, Британія має намір створити кібервійська для протидії РФ. Нові кібервійська повинні створюватися за ініціативою Міністерства оборони Великобританії і Центру урядового зв'язку, що відповідає за ведення радіоелектронної розвідки, а також забезпечує захистом інформації органи уряду і армію.