ua en ru

Британія має намір створити кібервійська для протидії РФ, - Sky News

Британія має намір створити кібервійська для протидії РФ, - Sky News Ілюстративне фото (commons.wikimedia.org)

Новий підрозділ буде налічувати до 2 тис. осіб

Британія збирається нарощувати свої сили для ведення війни в кіберпросторі та має намір створити новий підрозділ, що буде нараховує до 2 тис. фахівців даної сфери. Про це посилаючись на свої джерела повідомляє Sky News.

У виданні повідомляють, що нові кібервійська повинні створюватись за ініціативою Міністерства оборони Великобританії і Центру урядового зв'язку, що відповідає за ведення радіоелектронної розвідки, а також забезпечує захистом інформації органи уряду і армію.

Про створення нового підрозділу повинно бути оголошено вже найближчим часом.

Причиною створення нового кібервійськ стали зростаючі загрози з боку РФ. Війська будуть орієнтовані для виконання наступальних кібер-операцій. В склад підрозділу повинні увійти фахівці Центру урядового зв'язку, а також військовослужбовці.

Одне з джерел телеканалу повідомляє, що для створення кібервійськ буде витрачено щонайменше 250 млн. фунтів.

"Маючи наступальні кібер-технології у Великобританії, ми зрівнюємо сили на полі бою і отримуємо нові засоби для стримування і покарання держав, які хочуть заподіяти нам шкоду", - розповів телеканалу колишній глава Об'єднаного командування Збройних сил Британії генерал Річард Берронс.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що хакери вкрали дані 380 тисяч пасажирів British Airways. Авіаперевізник визнав, що зловмисники вкрали дані про кредитні картки клієнтів.