ua en ru

США нададуть Україні 14 млн доларів на підвищення прозорості у держуправлінні

США нададуть Україні 14 млн доларів на підвищення прозорості у держуправлінні Фото: США нададуть Україні 14 млн доларів на підвищення прозорості у держуправлінні

США хочуть розширити підтримку запровадження електронного управління в Україні

Восени 2016 року уряд Сполучених Штатів Америки (США) виділить Україні 14 мільйонів доларів у рамках програми "Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах". Про це сьогодні під час брифінгу заявив заступник голови місії посольства США в Україні Джордж Кент, передає кореспондент РБК-Україна.

"Восени цього року USAID (Агентство США з міжнародного розвитку - ред.) розпочне нову програму, яка називається "Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах"... Це програма з бюджетом у 14 мільйонів доларів", - заявив Кент.


За його словами, інвестиції будуть спрямовані на фінансування технологій та професійних тренінгів, зокрема щодо використання електронної системи закупівель ProZorro на національному рівні.

"Я думаю, що США хочуть розширити підтримку електронного управління та ініціатив, націлених на підвищення прозорості в Україні", - зазначив Кент.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України затвердив стратегію реформування державного управління на 2016-2020 роки і план її реалізації.