ua en ru

США вимагатимуть зупинки "Північного потоку-2" у разі вторгнення Росії в Україну, - Bloomberg

США вимагатимуть зупинки "Північного потоку-2" у разі вторгнення Росії в Україну, - Bloomberg Фото: США вимагатимуть зупинки "Північного потоку-2" у разі вторгнення Росії в Україну (nord-stream2.com by Paul Langrock)

Сполучені Штати Америки вимагатимуть зупинки роботи "Північного потоку-2", якщо Російська Федерація вдасться до повномасштабного вторгнення в Україну. Адміністрація Білого дому домагатиметься відповідного зобов’язання від нового уряду Німеччини.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Сьогодні США та їх європейські союзники розглядають "Північний потік-2" як потенційний важіль впливу на президента Росії Володимира Путіна.

Водночас Штати розглядають й введення санкцій проти російських банків та експорту товарів з країни. Мета полягає у тому, аби узгодити пакет обмежень, які будуть всеосяжними, економічно болючими й швидко реалізованими.

Ще влітку Байден та уряд Меркель підписали угоду про обов’язкове введення заходів проти Росії, якщо остання використовуватиме енергію як зброю або ж діятиме агресивно проти України. Тоді президент США відмовився від санкцій проти компаній, які брали участь у будівництві "Північного потоку-2".

Наразі незрозуміло як новий уряд Німеччини діятиме у разі загрози Україні. За словами нового канцлера Олафа Шольца, правління, нібито, продовжує стежити за розвитком подій. Також він ухилився від чіткої відповіді на питання журналістів щодо того, чи зупинить Німеччина роботу газопроводу у разі повномасштабного вторгнення Росії на територію України.

Водночас майбутній віцеканцлер Роберт Хабек від "зелених", зі свого боку, заявив, що на роботу проєкту можуть вплинути вищезгадані події.