ua en ru

Резніков назвав фактори, які можуть знизити ймовірність вторгнення Росії

Резніков назвав фактори, які можуть знизити ймовірність вторгнення Росії Фото: міністр оборони Олексій Резніков (t me OP_UA)
Автор: Юлия Бойко

Імовірність вторгнення Росії до України можуть знизити кілька факторів. Серед них - відсутність паніки в українському суспільстві та підтримка міжнародних партнерів не тільки на словах, а й на ділі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю міністра оборони Олексія Резнікова для ArmyInform.

За його словами, весняне стягування російських військ до кордонів України теж було тиском і блефом з боку Москви, щоб привернути увагу США і домогтися прямих переговорів президентів.

"До речі, надзвичайно важливо, що українське суспільство не піддалося паніці. Якби в Кремлі побачили, що нас "качає", могли б і спробувати вторгнутися. А демонстративна ескалація - це свідчення того, що на переговорах у нинішньому форматі, коли Росія намагається грати роль "посередника" між Україною і своїми маріонетками, у Кремля нічого не виходить. Тому він починає трясти зброєю", - зазначив Резніков.

Він підкреслив, що нинішня історія з ескалацією схожа на весняну, але ніхто точно не знає, що в голові у "російських вождів".

"Росія намагається створити для себе спектр можливостей і сприятливий грунт, в тому числі для військового сценарію. Найкоротший шлях для цього - хаос в Україні, внутрішня дестабілізація, паніка, зневіра. Звідси інформаційні вкидання, звідси спроби використати рух противників вакцинації проти COVID-19 тощо", - зазначив він.

Міністр також звернув увагу на те, що Росія у себе примусово вакцинує не тільки військових і держслужбовців, а й духовенство. А в Україні розганяє фейки про те, що вакцина - це зло.

"Росіяни уважно стежать за всім. Якщо українське суспільство не втрачає голову, якщо іноземні партнери доповнюють заяви конкретними діями, то ймовірність ескалації знижується", - додав Резніков.