ua en ru

США витратили на участь у військовій і гуманітарній місії в Лівії близько 715 млн дол, - Білий дім

Сполучені Штати Америки вже витратили на участь у військовій і гуманітарній місії в Лівії близько 715 млн дол. Про це повідомляє ВВС з посиланням на Білий дім.

Як вважають в Білому домі, до вересня витрати складуть 1,1 млрд дол.

Нагадаємо, вчора група американських конгресменів подала скаргу до суду з тим, щоб з'ясувати законність рішення Президента США Барака Обами почати військову акцію в Лівії. Згідно з документом, конгресмени від обох партій - республіканської і демократичної - вимагають пояснити їм, чи має право Президент США в односторонньому порядку оголошувати війну без оголошення війни з боку конгресу, як того вимагає конституція США. Члени конгресу також вимагають винести судове рішення щодо використання виділених конгресом коштів на ведення неконституційних воєн в Лівії та інших країнах.

Комітет з асигнувань палати представників Конгресу США проголосував про виділення 649 млрд дол. на потреби Пентагону в 2012 фінансовому році.

У травні 2011 р. нижня палата Конгресу США схвалила законопроект про військові витрати, що передбачає виділення Пентагону 690 млрд дол. Ініціатива також обмежує повноваження Обами приймати рішення про скорочення ядерних озброєнь, а також про долю підозрюваних у тероризмі. Законопроект передбачає будівництво великої кількості літаків, кораблів і підводних човнів.

Раніше глава Пентагону Роберт Гейтс, заявляв, що Міноборони США планує скоротити військовий бюджет до 78 млрд дол., а також провести часткову реструктуризацію відомства.