ua en ru

США попросили Росію приєднатися до зусиль щодо розв'язання ядерної загрози КНДР, - джерело

США попросили Росію приєднатися до зусиль щодо розв'язання ядерної загрози КНДР, - джерело Фото: США попросили Росію приєднатися до зусиль щодо розв'язання ядерної загрози КНДР

Путін заявив, що готовий грати конструктивну роль у вирішенні ядерної загрози КНДР

Сполучені штати Америки попросили Російську Федерацію стати частиною міжнародних зусиль з вирішення ядерної загрози КНДР. Про це повідомляє Fox News з посиланням на джерело в Держдепартаменті США.

Згідно з повідомленням, президент Росії Володимир Путін заявив президенту Південної Кореї Мун Чже Іну, що він готовий грати "конструктивну роль у вирішенні північнокорейської загрози. При цьому незрозуміло, що саме Путін вважає конструктивним, і передбачає це координацію зусиль з США.

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що Північна Корея провела запуск ракети з регіону біля свого західного узбережжя. Міністр оборони Японії Томоми Инада повідомив, що запущений снаряд міг бути ракетою нового типу. Снаряд піднявся на висоту більше ніж 2000 км, ракета впала в Японське море в 400 км від східного узбережжя Північнокорейської республіки.

В КНДР заявили, що будуть проводити середньо - і дальнеракетные випробування "у будь-який час і в будь-якому місці" незважаючи на резолюцію ООН і попередження США.