ua en ru

США попросили Ірак заборонити політ російським літакам в Сирію

США попросили Ірак заборонити політ російським літакам в Сирію Фото: російські військові

В Іраку поки немає рішення по даному питанню

США 5 вересня попросили Ірак закрити російським транспортним літакам коридор для прольоту в Сирію. Про це повідомляє The New York Times з посиланням на урядове джерело, яке попросило не розкривати своє ім'я.

Відзначається, що в Іраку пообіцяли розглянути це прохання. Тим не менш протягом тижня вони так і не озвучили рішення з даного питання. Прес-секретар іракського прем'єра відмовився від коментарів, зазначивши, що у нього немає даних про російських польотах або стурбованості ними Вашингтона.

Як пише газета, джерела в урядовій сфері повідомили про те, що принаймні сім російських літаків з обладнанням для Дамаска вилетіли з бази на півдні Росії минулого тижня. Вони потрапили в Сирію через іранський та іракський повітряний простір, пояснили джерела. Також повідомляється, що Росія стала направляти повітряні судна через цей коридор після відмови Болгарії пропускати допомогу для сирійської армії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що влада Ірану та Греції дали згоду на безперешкодний проліт через повітряний простір військово-транспортних літаків Росії, які прямують до Сирії.