ua en ru

У США пообіцяли жорстку відповідь у разі застосування хімзброї Дамаском

У США пообіцяли жорстку відповідь у разі застосування хімзброї Дамаском Фото: Джон Болтон (twitter.com pyramidmedicine)

США, Британія і Франція домовилися, що новий випадок застосування хімічної зброї в Сирії призведе до "жорсткої відповіді"

Радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Джон Болтон сказав, що США, Британія і Франція домовилися, що новий випадок застосування хімічної зброї сирійським урядом призведе до "більш жорсткої відповіді" порівняно з попередніми авіаударами. Про це повідомляє Reuters.

"Ми намагалися в останні дні дати сигнал про те, що, якщо хімічна зброя буде застосована в третій раз, відповідь буде більш жорсткою... Я можу сказати, що ми провели консультації з Британією і Францією, які приєдналися до другого удару, і вони також погодилися, що чергове застосування хімічної зброї призведе до більш жорсткої відповіді", - заявив Болтон.

Американські чиновники вважають, що існують численні свідчення того, що сирійські урядові сили готуються застосувати хімічну зброю перед запланованим наступом на анклав повстанців у провінції Ідліб.

Нагадаємо, 4 вересня Росія відновила авіаудари в Сирії. У свою чергу Туреччина і Німеччина повідомили РФ про те, що вважають авіаудари по провінції Ідліб помилкою, а можливе захоплення регіону - катастрофою.

Раніше газета The Wall Street Journal з посиланням на джерела повідомляла, що президент Сирії Башар Асад дозволив урядовим військам застосувати хлор в ході операції по "звільненню від терористів" провінції Ідліб.

Як відомо, США завдали попередній ракетний удар по Сирії 14 квітня. В операції брали участь також Великобританія і Франція.