ua en ru

США та Японія скликають термінове засідання Радбезу ООН щодо КНДР

США та Японія скликають термінове засідання Радбезу ООН щодо КНДР Фото: у середу може відбутися засідання Радбезу ООН щодо КНДР

Світова спільнота занепокоєна останніми випробуваннями балістичних ракет Північною Корею

Представники Сполучених Штатів Америки та Японії в понеділок, 6 березня, попросили скликати термінову нараду Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй (РБ ООН) з приводу останніх випробувань балістичних ракет Північною Корею (КНДР). Про це повідомляє DW.

Припускають, що нарада може відбутися в середу, коли посли країн в ООН повернуться після візиту до регіону озера Чад.

Як зазначає видання, раніше світова спільнота гостро засудила дії КНДР, а в ООН закликали її керівництво "утриматися від подальших провокацій та повернутися до виконання міжнародних зобов'язань".

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе назвав дії Пхеньяна "новою фазою погроз", із критичними заявами виступили, зокрема, Берлін, Париж, Пекін, Київ, Вашингтон та Москва.

Речник Білого дому Шон Спайсер підкреслив, що США "підтримують своїх союзників", а дії КНДР "відповідають довгій історії її провокативної поведінки".

Він додав, що дії Пхеньяна є "дуже серйозною загрозою" і анонсував розміщення Сполученими Штатами в Південній Кореї високотехнологічної протиракетної оборонної системи THAAD.

Нагадаємо, напередодні Південна Корея зафіксувала пуск в КНДР невідомої ракети.