ua en ru

США розуміють дії України щодо київської редакції "РИА Новости"

США розуміють дії України щодо київської редакції "РИА Новости" Фото: Держдеп США (U. S. Department of State)

У Держдепі розуміють, що Україна, як і багато інших країн, стурбована інтенсивною російською пропагандою

Сполучені Штати розуміють, що обшуки в редакції "РИА Новости Украина" пов'язані з захистом від антиукраїнської пропаганди, але закликають українську владу діяти виключно в рамках закону. Про це заявила на брифінгу представник Держдепу США Хізер Ноєрт.

"Ми розуміємо, що Україна, як і багато інших країн, стурбована інтенсивною пропагандою. Коли ми розмовляємо з великою кількістю наших зарубіжних союзників і партнерів, вони, безумовно, стали жертвою і розуміють вплив і охоплення російської пропаганди. Тому ми розуміємо побоювання з цього приводу", - заявила Нойерт.

Вона додала, що водночас такі дії влади, як обшуки і затримання - дуже серйозні і вкрай важливо здійснювати їх відповідно до закону.

"Арешти журналістів або обшуки в засобах масової інформації, якщо це робиться, повинні виконуватися у відповідності з законом. Це те, що включає в себе міжнародні норми з прав людини. Ми серйозно ставимося до цих дій", - сказала Ноєрт.

Нагадаємо, вранці у вівторок, 15 травня, Служба безпеки України провела обшуки в київському офісі агентства "РИА Новости Украина" і затримала керівника агентства Кирила Вишинського за підозрою в державній зраді. Під час обшуку співробітники СБУ виявили у Вишинського паспорт громадянина Російської Федерації.