ua en ru

США допоможуть Україні створити систему реінтеграції тих, хто повернувся з полону

США допоможуть Україні створити систему реінтеграції тих, хто повернувся з полону Фото: Барбара Тренкер (ngu.gov.ua)

У Сполучених Штатах психологічна допомога військовим після полону й тортур є одним із першочергових завдань

Фахівці Об'єднаного агентства з відновлення персоналу Збройних сил США допоможуть створити в Україні міжвідомчу систему психологічного супроводу військовослужбовців, що перебували в заручниках, у полоні, пережили тортури, а також членів їхніх сімей. Про це повідомила заступник директора агентства Барбара Тренкер, передає прес-служба Нацгвардії України.

У вівторок, 5 вересня, Тренкер відвідала 27-му окрему бригаду Національної гвардії України, де стартував дводенний навчальний тренінг для військових психологів структур сектору безпеки і оборони України з організації роботи з військовослужбовцями та членами їхніх сімей.

"Протягом кількох найближчих днів, ми будемо працювати в Україні над питаннями реінтеграції таких осіб, які були в полоні, пройшли примусову ізоляцію або піддалися тортурам. І ми раді, що у нас є перспектива партнерської співпраці в майбутньому з українською стороною", - зазначила представник Тренкер.

У США хочуть допомогти Україні побудувати систему реінтеграції персоналу, як військового, так і службовців, які працюють у цій сфері.

Зі слів Тренкер, реінтеграція та повернення до виконання обов'язків військовослужбовців, які перебували в полоні, є вкрай важливим процесом, що потребує особливої уваги з боку керівництва держави і в США це завдання є одним із першочергових.

Нагадаємо, Німеччина надасть 1,5 млн євро на проект із невідкладної допомоги Міжнародного надзвичайного дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ.