ua en ru

США допоможуть Україні модернізувати фрегат "Гетьман Сагайдачний"

США допоможуть Україні модернізувати фрегат "Гетьман Сагайдачний" Фото: зустріч високопоставлених чиновників України з командуванням ВМС США

США передадуть технічне оснащення для українського фрегата

Сполучені Штати Америки (США) допоможуть Україні модернізувати фрегат "Гетьман Сагайдачний". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства оборони України.

"В рамках відкриття "Сі-Бриз - 2015" Прем'єр-міністр України, Міністр оборони України, командувач 6 флотом ВМС США відвідали судна, які будуть приймати участь у навчанні. Зокрема, вони оглянули український фрегат "Гетьман Сагайдачний" і есмінець ВМС США "Дональд Кук". Під час перебування на палубі флагмана вітчизняних ВМС, високопоставлені чиновники обговорили питання передачі нового і модернізованого технічного оснащення від ВМС США для фрегата "Гетьман Сагайдачний".

Раніше США вже надавали допомогу по переоснащенню фрегата і зараз висловили готовність продовжити надавати допомогу в модернізації українських ВМС.

Нагадаємо, вчора, 31 серпня, стартували багатонаціональні військово-морські навчання Sea Breeze ("Сі Бриз"), які пройдуть в Одеській і Миколаївській областях України, а також в північно-західній частині Чорного моря.