ua en ru

США поки не ухвалили рішення про надання оборонного озброєння Україні, - Держдеп

США поки не ухвалили рішення про надання оборонного озброєння Україні, - Держдеп Фото: Рекс Тіллерсон (U. S. Air Force photo)

США не виключає надання оборонного озброєння Україні

Державний секретар Сполучених Штатів Америки (США) Рекс Тіллерсон заявив, що США поки не ухвалили рішення про надання оборонного озброєння Україні. Про це повідомляє прес-служба Державного департаменту США за результатами брифінгу держсекретаря.

"Ми не виключили надання оборонної зброї Україні, і ми не прийняли ніякого рішення зробити це. Бажання України добре відомі, і наша позиція наразі така, що ми ще не прийняли рішення зробити це", - заявив Тіллерсон.

Він підкреслив, що спілкування з президентом України Петром Порошенко під час візиту в США охоплювало весь спектр співробітництва США та України в галузі безпеки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Держдепі США назвали основні теми зустрічі президента України Петра Порошенка і держсекретаря США Рекса Тіллерсона, яка відбудеться 9 липня 2017 року в Києві.

Наголошується, що Тіллерсон супроводжуватиме президента США Дональда Трампа в поїздці в Гамбург (Німеччина) 5-9 липня, де буде проходити саміт G20.