ua en ru

У США підтвердили відправку в Туреччину делегації щодо Гюлена

У США підтвердили відправку в Туреччину делегації щодо Гюлена Фото: американські чиновники вирушать у Туреччину для розслідування справи Фетхуллаха Гюлена

Представник американського Мін'юсту відмовився назвати які-небудь дати візиту

Посадові особи Міністерства юстиції та Державного департаменту США вилетять до Туреччини, щоб обговорити звинувачення на адресу проповідника Фетхуллаха Гюлена про його причетність до невдалого перевороту. Про це повідомив представник Мін'юсту США, передає Reuters.

Чиновник повідомив, що посадовим особам США, в тому числі співробітникам Мін'юсту та Держдепартаменту було запропоновано провести консультації з турецьким урядом.


"Ми можемо підтвердити, що делегація представників міністерства юстиції і Держдепартаменту відвідає Туреччину", - зазначив він.

Повідомляється, що при цьому співробітник Мін'юсту відмовився назвати які-небудь дати візиту.

Зазначимо, президент Туреччини Тайїп Ердоган зажадав від США видачі Гюлена, що зараз живе в Пенсільванії, якого турецькі власті звинувачують в організації липневого перевороту в країні.

Нагадаємо, в п'ятницю, 19 серпня, агентство Bloomberg повідомило, що США відправляють до Туреччини команду, яка буде розслідувати звинувачення про причетність проповідника Фетхуллаха Гюлена до заколоту в Туреччині.